Chrupiące Sajgonki Bánh Mì Z Kremowym Chili Mayo

Chrupiące Sajgonki Bánh Mì Z Kremowym Chili Mayo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj chrupiących sajgonek Bánh Mì z kremowym majonezem Chili. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 636 kalorii, 2G białka, oraz 66 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka majonezu wegańskiego, ocet ryżowy, cukier, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Przepis ten zachwycił 1282 osoby. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lemongrass Banh Mi Sajgonki, Boczek, sałata i pomidor sajgonki z sosem Sriracha Mayo, oraz Polędwiczki z chrupiącym boczkiem i kremowym chrzanowym majonezem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Marchew, daikon, cukier, sól i ocet Połącz w dużej misce i masuj rękami, aż warzywa zmiękną, a sól i cukier rozpuszczą się. Odstawić na 15 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połóż jedno opakowanie sajgonki w dół z narożnikiem skierowanym w Twoją stronę. Przykryj pozostałe opakowania plastikiem lub wilgotnym czystym ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
3
Dodaj pół tuzina kije marchew / daikon, 1 kij ogórek, 1 kij jalapeño, i kilka liści / łodyg kolendry w wiązce w dolnej trzeciej części opakowania, utrzymując go w ładnym, ciasnym rzędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
4
Rolka od dolnego rogu w kierunku góry, utrzymując wszystko ładne i ciasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
5
Toczyć aż prawie w połowie drogi w górę, a następnie zatrzymać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
6
Następnym krokiem jest złożyć lewy i prawy róg w kierunku środka. Zacznij od naciśnięcia opuszkami palców na krawędziach nadzienia, aby upewnić się, że jest ładnie i ciasno zapakowane. Wchodzisz na rogach w kierunku środka, ponownie utrzymując wszystko mocno. Zwilżenie krawędzi owijki odrobiną wody pomoże jej przylgnąć do siebie i zachować swój kształt.Chcesz, aby dolna krawędź tworzyła kąt 90° z nową krawędzią, którą właśnie stworzyłeś, składając ją za rogiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Po złożeniu obu rogów Kontynuuj toczenie w kierunku góry papieru. Zwilż górny róg owijki odrobiną wody i kontynuuj walcowanie, aż całe opakowanie zostanie zapieczętowane. Powtórz z pozostałymi rolkami, aż całe wypełnienie zostanie zużyte. Gotowe rolki można zamrażać do 3 miesięcy w szczelnym pojemniku. W przypadku zamrażania smażyć bezpośrednio z zamrażarki, dodając 1 minutę na gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1
Połącz majonez, sos czosnkowy chili, sok z limonki i kolendrę. Odstawić. Sos będzie przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce przez okres do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Czosnkowy ChiliSos Czosnkowy Chili
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1
Rozgrzać olej w dużym wok lub piecu holenderskim do 163°, jak zarejestrowano na termometrze natychmiastowego odczytu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodaj 10 do 15 rolek i gotować, mieszając od czasu do czasu z siatki drucianej pająka, aż złoty kolor i chrupiące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
3
Odcedzić na papierowych ręcznikach i podawać natychmiast z pikantnym majonezem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Gabrielskloof Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje30
Ocena Zdrowia1
Magazyn