Chrupiące i delikatne pieczone udka z kurczaka
Chrupiące i delikatne pieczone uda z kurczaka mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 317 kalorii, 23G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka udek z kurczaka, sól czosnkowa, papryka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiące pieczone udka z kurczaka z zapiekanymi ziemniakami, Delikatne Estragonowe udka z kurczaka z maślanym porem, oraz Chrupiące Udka Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową i spryskać sprayem do gotowania.
Ułóż udka z kurczaka na przygotowanej blasze do pieczenia.
Połącz sól czosnkową, sól cebulową, oregano, tymianek, paprykę i pieprz w małym pojemniku z pokrywką. Zamknij pokrywkę i wstrząśnij pojemnikiem, aż przyprawy zostaną dokładnie wymieszane.
Mieszankę przypraw obficie posypać udami kurczaka.
Piecz kurczaka w nagrzanym piekarniku, aż skóra będzie chrupiąca, uda nie będą już różowe na kości, a soki będą jasne, około 1 godziny. Natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C).