Chleb Ziołowy Parmezan
Parmezan ziołowy chleb może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji chleba. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką cukier, mąkę, margarynę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Spróbuj Chleb Ziołowy Parmezan, Parmezan Ziołowy Chleb Czosnkowy, oraz Parmezan-Herbatnik Chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drożdże posypać wodą w dużej misce.
Odstawić na kilka minut, następnie wymieszać i rozpuścić drożdże.
Dodać cukier, sól, margarynę, 1/2 szklanki parmezanu, oregano i 3 szklanki mąki. Beat z powolną prędkością przez 2 minuty. Ubić resztę mąki; przykryć miskę arkuszem papieru woskowego i ręcznikiem kuchennym.
Odstawić w ciepłe miejsce 45 minut, lub do podwojenia objętości.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj jedną okrągłą, 2-ćwiartową zapiekankę. Odstawić.
Wymieszaj ciasto przez 1/2 minuty. Zamień ciasto w zapiekankę.
Posypać pozostałą 1 łyżką parmezanu.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 55 minut.