Chleb z herbatą szałwiową
Chleb herbaciany szałwiowy może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru napojów. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 145 kalorii, 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 15 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga mleka, soli, jajek i cukru. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 28%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj irlandzkiej herbaty Brack (chleb z rodzynkami nasączonej herbatą), Irlandzkiej herbaty Brack (chleb z rodzynkami nasączonej herbatą) oraz Kanapki z prosciutto, jabłkiem i herbatą Brie z masłem szałwiowym, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzej mleko i szałwię, aż będą ciepłe (nie gotuj); odstawić do ostygnięcia. W misce utrzeć masło z cukrem.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodawać do ubitej masy na zmianę z masą mleczną.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 8 cali. x 4 cale patelnia do chleba.
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.