Chleb owocowo-orzechowy

Chleb owocowo-orzechowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać owoce i orzechy chleb spróbować. Ten przepis służy 18 i kosztuje 34 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 211 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mąkę, olej roślinny, drożdże i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Batoniki do żucia z owocami i orzechami, Parfaits z owoców tropikalnych z batem z orzechów waniliowych, oraz chleb owocowy, jak zrobić chleb owocowy lub bułki owocowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Na blasze ułożyć orzechy laskowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Orzechy piec w temperaturze 350 przez 15 minut, mieszając raz. Obróć orzechy na ręcznik.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Zwiń ręcznik; zetrzyj Skórki. Posiekaj orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
RolkaRolka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
6
Połącz 1 szklankę mąki uniwersalnej, ciepłej wody i drożdży w dużej misce i dobrze wymieszaj trzepaczką. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Dodać orzechy laskowe, 1 szklankę mąki uniwersalnej, mąkę pełnoziarnistą, suszone owoce, cukier, 2 łyżki oleju, sól i jajko do mieszaniny drożdży i mieszać, aż powstanie miękkie ciasto (ciasto będzie czuć lepkie). Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Wyrobić ciasto do uzyskania gładkości i elastyczności (około 5 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki uniwersalnej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk. Ułóż winogrona na cieście; delikatnie ugniataj na lekko posmarowanej mąką powierzchni 4 do 5 razy lub tylko do momentu, w którym winogrona zostaną włączone do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
Suszone OwoceSuszone Owoce
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
WinogronaWinogrona
CiastoCiasto
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
SólSól
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Ułożyć ciasto na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Kształt w 8-calowy okrągły bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Ciasto wymieszać z 2 łyżeczkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Powierzchnię ciasta posypać pestkami słonecznika, delikatnie wciskając Pestki w ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SłonecznikaZiarna Słonecznika
CiastoCiasto
11
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Odkryj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
13
Piec w temperaturze 375 przez 35 minut lub aż Bochenek brzmi pusto po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjąć bochenek z blachy do pieczenia; ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn