Chleb Dyniowo-Żurawinowo-Orzechowy
Ten przepis służy 12. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. 64 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pekan, żurawinę, olej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chleb z dyni i żurawiny pekan z Tipsy bitą śmietaną, Tarta Z Dyni Z Orzechami Żurawinowymi, oraz Chleb Z Orzechami Żurawinowymi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. obficie nasmaruj dno tylko patelni bochenkowej 8x4 lub 9x5 cali. W dużej misce, połączyć szybkie mieszanki chleba, wody, 3 łyżki oleju i jaj; beat 50 do 75 uderzeń łyżką, aż mix jest zwilżony. Wymieszać z żurawiną i 1/2 szklanki orzechów pekan.
Wlać ciasto do nasmarowanej patelni.
Piec w temperaturze 191°. przez 40 do 55 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu przez 15 minut. Poluzuj boki bochenka nożem lub metalową szpatułką; usuń z patelni. Schłodzić 1 godzinę lub do całkowitego ostygnięcia.
Roztopić waniliowe chipsy z 1 1/2 łyżeczki oleju zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Ostudzić około 3 minut lub aż lekko ostygnie.
Umieścić mieszaninę w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; seal bag.
Wytnij mały otwór w dolnym rogu torby. Ściśnij worek, aby mżnąć polewę nad schłodzonym bochenkiem. Natychmiast posypać 2 łyżkami orzechów pekan.
Odstawić aż do zestawów topping przed zawijaniem szczelnie. Przechowywać w lodówce.