Chleb Ajerkoniakowy
Chleb Eggnog zajmuje około 1 godziny i 25 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 34 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 4 g białka i 7 g tłuszczu. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakował ten napój. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święta Bożego Narodzenia. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, cukru, kandyzowanych wiśni i rodzynek. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 18% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Chleb z kawałkami czekolady z ajerkoniakiem z glazurą z brązowego masła, Pudding z rogalika z ajerkoniakiem z karmelowym syropem z ajerkoniaku i Szybki chleb z ajerkoniakiem w glazurze z ajerkoniaku.
Instrukcje
W dużej misce ubij jajka, cukier i masło, aż dobrze się wymieszają. W drugiej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodawać do masy jajecznej na zmianę z jajecznicą, ubijać tylko do połączenia się składników. Dodać orzechy pekan, rodzynki i wiśnie.
Przenieś do natłuszczonej formy o średnicy 8 cali. x 4 cale patelnia do chleba.
Piec w temperaturze 350° przez 70 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy na blaszce przez 10 minut, po czym wyjmujemy na metalową kratkę do wystygnięcia.