Chiński ryż z kurczakiem w glinianym garnku

Chiński ryż z kurczakiem w glinianym garnku
Przepis na chiński ryż z kurczakiem w glinianym garnku zaspokoi Twoje chińskie pragnienie w około 1 godzinę. Za 2,63 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 663 kalorie, 35 g białka i 24 g tłuszczu. Ten przepis z Allrecipes wymaga soku z limonki, skrzydełek kurczaka, mielonego pieprzu i oleju roślinnego. 10 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 57%. Ten wynik jest solidny. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Bo Zai Fan (chiński ryż w glinianym garnku z kurczakiem i grzybami), chiński ryż w glinianym garnku i chiński kurczak bez glinianego garnka z soją i imbirem.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj pierś z kurczaka, skrzydełka z kurczaka, 1 szklankę ciemnego sosu sojowego, olej sezamowy i czosnek; doprawić białym pieprzem. Pokrój kiełbaski chińskie pod kątem i dodaj do mieszanki z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Ciemny Sos SojowyCiemny Sos Sojowy
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
2
Dobrze wymieszaj, przykryj i schłódź co najmniej 10 minut.
3
Grzyby shiitake dokładnie opłucz i włóż do miski; zalać grzyby gorącą wodą; pozostaw grzyby zanurzone, aż zostaną namoczone i nabrzmiałe, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wyjmij grzyby, zachowując płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
5
Z grzybów odetnij łodygi i wyrzuć je. Pieczarki przekrój na pół i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6
Rozgrzej olej na dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu. Smaż kawałki kurczaka na gorącym oleju, aż przestaną być różowe w środku, a sok będzie przezroczysty, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Skrop kurczaka 1/2 szklanki ciemnego sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemny Sos SojowyCiemny Sos Sojowy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Umyj ryż wodą, aż woda będzie prawie czysta; całkowicie opróżnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
9
Połącz ryż i 1 1/2 szklanki pozostałego płynu z grzybów na patelni z powłoką nieprzywierającą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego; przykryj i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut przy włączonym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Dodaj mieszankę kurczaka i grzyby i zdejmij z ognia; pozostawić pod przykryciem, aż ryż będzie całkowicie miękki, od 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
11
W małej misce wymieszaj pastę chili, imbir i sok z limonki; Posyp ryżem kurczaka i posyp posiekaną sałatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do dań azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Cellars Merlot. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Piwnice boso Merlot
Piwnice boso Merlot
Wyśmienite aromaty i smaki konfitury jagodowej, porzeczki i śliwki. Zintegrowany dąb unosi owoce i uzupełnia średnio bogate taniny i utrzymujący się waniliowy finisz dębowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn