Chiński Kurczak Shandong
Przepis chiński kurczak Shandong jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 579 kalorii, 24g białka, oraz 51 g tłuszczu. Na 86 centów za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka chrzanu, ćwiartki z udka kurczaka, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Podobne przepisy to Szparagi w stylu Shandong, [Bezglutenowe ] chiński kurczak, warzywa i ryż miska z soi i anyżu Gwiazda Duszony kurczak, oraz Chiński Nowy Rok: Chińska Pieczona Wieprzowina (Siu Yuk).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, a folię posmarować roztopionym masłem.
W średniej misce wymieszać ocet, wodę, majonez, chrzan, cukier, sól i pieprz, aż dobrze wymieszać. Posmarować każdy kawałek kurczaka mocno sosem i umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec, odsłonięty, przez około 45 minut w nagrzanym piekarniku. Baste sporadycznie z pozostałym sosem. Kurczak robi się, gdy soki są jasne, a mięso nie jest już różowe.
Podawać z ryżem lub makaronem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.