Przepis w stylu Chicago Deep-Dish Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, pastę pomidorową, drożdże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Deep Dish Chicago Style Pizza, Chicago-Style Deep-Dish Pizza, oraz Chicago-style Deep Dish Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować ciasto, rozpuścić cukier i drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 10 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1 szklankę mąki i soli do mieszaniny drożdży, mieszając trzepaczką, aż dobrze połączone. Wymieszać w 1 3/4 szklanki mąki, mieszając, aż ciasto powstanie. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 1/4 szklanki mąki, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Drożdże
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić 5 minut.
Aby przygotować polewę, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Usunąć osłonki z kiełbasy. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Kiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać kiełbasę i cebulę; gotować przez 5 minut lub aż kiełbasa jest rumiane, mieszając do kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Cebula
8
Odcedzić; odstawić mieszankę kiełbasy na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
9
Powrót do patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodać grzyby; gotować 5 minut lub aż wilgoć odparuje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
11
Grzyby wyjąć z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Powrót patelni na średnim ogniu; dodać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Dodać czosnek; gotować 30 sekund lub aż lekko rumiane, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
14
Dodaj pastę pomidorową; gotuj 1 minutę, często mieszając. Wymieszać w oregano, koper włoski, i sos pomidorowy; gotować na wolnym ogniu przez 5 minut lub aż mieszanina sos jest lekko zagęszczony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Sos Pomidorowy
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Koper Włoski
SOS
15
Płaszcz 12-calowy Patelnia żeliwna z pozostałych 1/2 łyżeczka oleju, i posypać mąki kukurydzianej na oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
16
Umieść ciasto na patelni, delikatnie rozciągając krawędzie, aby równomiernie pokryć dno i boki patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
17
Mozzarellę posypać równomiernie spód ciasta; wierzch równomiernie mieszanką kiełbas i grzybów. Wierzch grzyby z mieszanką sosu; posypać parmezanem na sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe Ziemniaki
Grzyby
Parmezan
Kiełbasa
Ciasto
SOS
18
Piec w 375 przez 40 minut lub aż ciasto brązowieje i polewa jest bąbelkowy.
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.