Chicago-Style Deep-Dish Pizza

Chicago-Style Deep-Dish Pizza
Przepis w stylu Chicago Deep-Dish Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, pastę pomidorową, drożdże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Deep Dish Chicago Style Pizza, Chicago-Style Deep-Dish Pizza, oraz Chicago-style Deep Dish Pizza dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować ciasto, rozpuścić cukier i drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 10 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać 1 szklankę mąki i soli do mieszaniny drożdży, mieszając trzepaczką, aż dobrze połączone. Wymieszać w 1 3/4 szklanki mąki, mieszając, aż ciasto powstanie. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 1/4 szklanki mąki, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Aby przygotować polewę, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Usunąć osłonki z kiełbasy. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać kiełbasę i cebulę; gotować przez 5 minut lub aż kiełbasa jest rumiane, mieszając do kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
CebulaCebula
8
Odcedzić; odstawić mieszankę kiełbasy na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
9
Powrót do patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać grzyby; gotować 5 minut lub aż wilgoć odparuje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
11
Grzyby wyjąć z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Powrót patelni na średnim ogniu; dodać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodać czosnek; gotować 30 sekund lub aż lekko rumiane, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
14
Dodaj pastę pomidorową; gotuj 1 minutę, często mieszając. Wymieszać w oregano, koper włoski, i sos pomidorowy; gotować na wolnym ogniu przez 5 minut lub aż mieszanina sos jest lekko zagęszczony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Koper WłoskiKoper Włoski
SOSSOS
15
Płaszcz 12-calowy Patelnia żeliwna z pozostałych 1/2 łyżeczka oleju, i posypać mąki kukurydzianej na oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Umieść ciasto na patelni, delikatnie rozciągając krawędzie, aby równomiernie pokryć dno i boki patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Mozzarellę posypać równomiernie spód ciasta; wierzch równomiernie mieszanką kiełbas i grzybów. Wierzch grzyby z mieszanką sosu; posypać parmezanem na sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
GrzybyGrzyby
ParmezanParmezan
KiełbasaKiełbasa
CiastoCiasto
SOSSOS
18
Piec w 375 przez 40 minut lub aż ciasto brązowieje i polewa jest bąbelkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Odstawić pizzę na 10 minut przed podaniem.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn