Chia Crusted Salmon with Soy Bok Choy
Chia Crusted Salmon with Soy Bok Choy is a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. Na 5,65 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz dziecko bok choy, filety z łososia, syrop klonowy i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać nasiona chia, możesz śledzić to danie główne z Szum z grubsza Nasiona Chia & truskawkowy budyń Chia jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Nerkowca-Crusted łosoś z Bok Choy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. wymieszaj musztardę, Sriracha i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu, a następnie natrzyj łososia.
Rozłóż nasiona chia na talerzu, a następnie umieść to, co byłoby skórką łososia na nasionach, lekko naciskając, aby pokryć.
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu do gorąca. Łososia podsmażamy w dwóch partiach, bocznie w dół, aż się zbrązowieje na brzegach, a nasiona są ustawione i tworzą skórkę, około 3 minut na partię.
Przełóż łososia, zasianego bokiem do góry, na blachę do pieczenia.
Przenieść do piekarnika i piec, aż tylko gotowane przez, 6 do 8 protokół.
Podczas pieczenia łososia, umieścić bok choy na patelni z sosem sojowym, syrop klonowy i 1/4 szklanki wody. Przykryć, doprowadzić płyn do duszenia i gotować, aż bok choy jest miękka, o 8 protokół. Odkryć i nadal gotować, aż płyn utworzy glazurę, 4 do 6 protokół.
Łososia podawać z choy bok.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.