Chai Chocolate Chip Shortbread
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Chai Chocolate Chip Shortbread. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 48. Na 24 centy za porcję, ten przepis okładki 2% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, mąkę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 9%. Ten wynik jest improvable. Spróbuj 10 sposobów na gotowanie z Chai Plus Chai Shortbread Cookies z solą morską, Dzień 11: Chai Chocolate Chip Biscotti, oraz Chai-Chocolate Chip Biscotti podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mąkę, cukier, skrobię kukurydzianą i mieszankę latte w robocie kuchennym; pulsuj do zmieszania.
Dodać masło i wanilię; pulse aż masło jest wielkości grochu.
Dodać migdały i chipsy czekoladowe; pulse aż zmieszane.
Przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; wyrabiać, aż ciasto uformuje kulkę. Ciasto podzielić na sześć porcji; każdą owinąć folią. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut lub do momentu wystarczająco mocne, aby roll.
Rozgrzej piekarnik do 375°. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkować każdą porcję ciasta na 5-calowe ciasto. koło.
Miejsce 2 w. od siebie na niepasanych blachach do pieczenia.
Piec 15-18 minut lub aż krawędzie zaczną brązowieć. Schłodzić 1 minutę przed wyjęciem z patelni do stojaków drucianych.
Skropić roztopioną czekoladą; odstawić do zastygnięcia. Przechowywać w hermetycznych pojemnikach.