Cebula dymka i kozi ser chleb budyń
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 555 kalorii, 18g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz śmietanę, jajka, kłodę koziego sera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Ser kozi, cebula dymka i pietruszka suflety, Tarta z kozim serem, dymką i orzechami laskowymi, oraz Karmelizowany chleb z serem cebulowo-kozim.
Instrukcje
Rozłóż kostki chleba na blasze i tosty w piekarniku przez 10 minut, lub na złoty kolor.
Na dużej patelni, roztopić masło na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodaj szalotki i czosnek i gotować, mieszając, aż szalotki są chrupiące przetargu, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
W dużej misce ubijamy jajka z grubą śmietaną i kwaśną śmietaną. Delikatnie złożyć w kostkach chleba, szalotki, bazylia i pół koziego sera. Doprawić solą i pieprzem.
Odstawić, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, około 30 minut.
Przełożyć budyń chlebowy do naczynia do pieczenia o wymiarach 12 na 8 na 2 cale.
Na wierzch posypać pozostały kozi ser. Ustaw naczynie do pieczenia na patelni i dodaj wystarczająco dużo gorącej wody do patelni, aby dotrzeć do połowy boku naczynia do pieczenia.
Piec przez 40 minut, lub do momentu, gdy budyń jest ustawiony, a wierzch jest złotobrązowy.
Podawać na gorąco lub na ciepło.