Cassata Siciliana
Cassata Siciliana może być tylko przystawka szukasz. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 677 kalorii, 11g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wanny g ricotta, mąkę, skrystalizowane owoce i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Cassata Siciliana, Cassatan alla Siciliana (sycylijska tarta kremowa), oraz Miecznik A La Siciliana są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Dzień wcześniej Rozgrzej piekarnik do 160C/Gaz 3 / wentylator piekarnik 140C.
Posmaruj tortownicę 25cm / 10in z roztopionym masłem, a następnie odkurz mąką.
Zrób gąbkę. Za pomocą miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczki balonowe, ubić jajka z cukrem, aż bledną i przewiewną. Mieszanka powinna być wystarczająco gruba, aby pozostawić na powierzchni wstążkę po uniesieniu trzepaczki, dotarcie do tego etapu zajmuje około 8-10 minut. Delikatnie złóż mąkę i skórkę cytrynową za pomocą trzepaczki lub łyżki, starając się nie opróżnić ubitych jaj i cukru.
Pracując szybko, przełożyć do przygotowanej tortownicy i piec około 30 minut, aż będzie jędrna w dotyku (ciasto nie powinno wzrosnąć). Podstaw puszkę na stojaku z drutu i pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij ciasto z puszki.
Zrób krem ricotta. Wykrystalizowane owoce i mrożoną czekoladę drobno posiekać.
Ricottę wymieszać z cukrem i delikatnie dodać owoce i czekoladę.
Umieść w lodówce, aż będziesz gotowy do złożenia ciasta.
Zrobić lukier tuż przed złożeniem ciasta.
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i 1 łyżką mleka, następnie dodać kroplę zielonego barwnika spożywczego, aby lukier nabrał subtelnego zielonego odcienia i energicznie ubić. Powinieneś mieć pastę do smarowania o gęstej, nie płynnej konsystencji, możesz potrzebować trochę dodatkowego mleka.
Złóż ciasto. Dżem rozpuścić z 1 łyżką likieru i 1 łyżką wody. Pokrój gąbkę na pół poziomo.
Ułóż mniej idealną połowę na płaskim talerzu i rozłóż połową mieszanki dżemu.
Rozłóż całą masę ricotta na wierzchu.
Pozostałą masę dżemu rozprowadzić na pozostałej gąbce, następnie obrócić i położyć na śmietanie ricotta.
Polewkę rozprowadzić równomiernie na wierzchu i wygładzić nożem do palety, następnie wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę (lub do dwóch dni).
W dzień, na kilka godzin przed podaniem udekoruj wierzch ciasta skrystalizowanymi owocami, skórką i Angeliką, tak jak chcesz.