Cantaloupe Grappa Semifreddo
Cantaloupe Grappa semifreddo wymaga mniej więcej 4 godziny od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 186 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło ten napój. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz grenadynę, sól, ciężki krem, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Cantaloupe Grappa Semifreddo, Grappa Semifreddo z sosem Espresso, oraz Pralinki migdałowe Semifreddo z morelami gotowanymi na parze z Grappą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia bochenek patelni z folią, pozostawiając zwis na każdym końcu. Melon przecier z 1/3 szklanki cukru, grappą, grenadyną (jeśli używasz) i solą w blenderze na gładką masę.
Przełożyć do dużej metalowej miski i wymieszać żółtka. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody i ubijaj mikserem, aż będzie blada, gęsta i potrojona w objętości i rejestruje 77° na termometrze natychmiastowego odczytu, o 8 minutach.
Wyjąć miskę z rondla i umieścić w dużej kąpieli lodowej. Kontynuuj bicie, aż ostygnie, około 6 minut.
Ubij śmietanę z pozostałymi 2 łyżkami cukru w innej dużej misce za pomocą oczyszczonych ubijaków, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty. Delikatnie, ale dokładnie złóż bitą śmietanę w mieszaninę kantalupy.
Wlać mieszaninę do patelni i zamrozić, luźno przykryte folią, aż będzie twarde, co najmniej 5 godzin.Odkryć górę i odwrócić semifreddo na talerzu.
semifreddo utrzymuje 1 tydzień.