Bułeczki maślane
Przepis bułeczki maślane mogą być wykonane w około 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 53 centów za porcję. Jest to niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. 447 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga samowystarczalnej mąki, ekstraktu z wanilii, masła i mleka. Dobrze sprawdza się jako śniadanie. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Spróbuj Bułeczki Maślane, Bułeczki Maślane, oraz Bułeczki Maślane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Włóż mąkę, sól i masło do malaksera i pulsuj, aż nie poczujesz grudek masła (lub wcieraj masło palcami). Puls w cukrze.
Delikatnie rozgrzej maślankę (nie wyrzucaj garnka) i wanilię w kuchence mikrofalowej lub na patelni. Korzystając z największej miski, szybko wrzucić część mieszanki mąki, a następnie część mieszanki maślanki, powtarzając, aż wszystko będzie w misce. Użyj noża, aby szybko wymieszać, aby uformować ciasto.
Nałóż na powierzchnię z mąki i delikatnie kilka razy połącz dłońmi. Docisnąć delikatnie do grubości około 4 cm i stemplować obrzeża NOŻEM 6 cm lub 7 cm. Ponownie kształtować ozdoby, aż całe ciasto zostanie użyte.
Rozłóż na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia lub dwóch.
Dodaj odrobinę mleka do garnka z maślanką, a następnie polej wierzch każdej bułeczki.
Piec przez 10-12 minut, aż złoty i dobrze wzrosła.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione bułeczki. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "