Bulgogi jagnięce z azjatyckim sosem gruszkowym

Bulgogi jagnięce z azjatyckim sosem gruszkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj Bulgogi jagnięce z azjatyckim sosem gruszkowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Na 4,44 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 76 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz jagnięcinę bez kości, sałatę maślaną, chiles jalapeño i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bulgogi jagnięce z azjatyckim sosem gruszkowym, Kotlety jagnięce z azjatycką gruszką i salsą Kiwi, oraz Azjatycki Sos Do Zanurzania.

Instrukcje

1
Umieść zieloną cebulę, cukier, posiekany garlic i pokrojony imbir w processorand miksować, aż drobno posiekane, zatrzymującoccasionally zeskrobać w dół boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Przenieść mieszaninę do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Dodaj sos sojowy, mirin, Azjatycki olej sezamowy, toastowane nasiona i czarny pieprz; whiskmarinade do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
4
Wlać 1 filiżanka marynatyinto 15x10x2-calowe szklane naczynie do pieczenia.Otwórz bez kości nogi jagnięciny jak książka; Dodaj do naczynia, układając w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
5
Marynatę nalewamy na jagnięcinę, rozlewamy równomiernie. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny i do 1 dnia, turninglamb od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1
Puree Azjatycka gruszka i posiekane zielone onionsin procesor do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka AzjatyckaGruszka Azjatycka
2
Dodaj sos sojowy, mirin i cukier i proces, aż sugardissolves.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Dodaj Azjatycki olej sezamowy i 2 łyżki tostów sezamowych; processuntil olej sezamowy jest włączony(większość nasion pozostanie nienaruszona).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
4
Transfersauce do 2-filiżanki miarki. SOS doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: sos do zanurzania można przygotować 1 dzień wcześniej.Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
5
Płaszcz grill rack z nonstick spray; przygotować grill (średnie ciepło). Threadjalapeño chile połówki na 2 metalowe szpikulce, dzieląc równo. Nitka ząbki czosnku na innym metalowym szaszłyku, rozstaw lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Umieścić jalapeño i szaszłyki czosnkowe na płycie i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
7
Wyjąć jagnięcinę z marynaty i umieścić na przygotowanym grillu z marynatą, która wciąż utrzymuje się na powierzchni (wyrzucić marynatę indyjską). Grilluj jagnięcinę, dopóki mięso nie zostanie ugotowane dlasied doneness, około 15 do 20 minutsper side for medium (jeśli jagnięcina zacznie się palić, przesuń duży arkusz wytrzymałej folii aluminiowej pod spodem i kontynuuj grillowanie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Przenieść jagnięcinę na powierzchnię roboczą i pozostawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
9
Podczas gdy jagnięcina odpoczywa, grill jalapeños, czosnek, i przycięte zielonej cebuli, aż lekko rozdrobnione i miękkie, 3 do 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Przenieś na powierzchnię roboczą.
11
Umieść kochujang (pasta z ostrej papryki) w małej misce. Wymieszać sos do zanurzania i podzielić na 8 małych potraw. Ułóż liście masła na dużym półmisku. Cienko pokroić grillowaną jagnięcinę i ułożyć liście sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
GochujangGochujang
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
12
Pokrój czosnek clovesdługośc na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
13
Pokrój zieloną cebulę Na2-calowe kawałki. Ułóż jalapeños, czosnek, i zielona cebula wokół jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
14
Zraszanie 2 łyżki tosty sezamyseeds nad jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
15
Podawać grillowaną jagnięcinę iwegetables z pastą z ostrej papryki. Pozwól gościom rozłożyć bardzo małe ilośćkochujang na liściach sałaty, ułożyć sałatę i warzywa w liściach sałaty, a następnie owinąć nadzienie liśćmi sałaty i zanurzyć w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Gabrielskloof Chenin Blanc z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia53
Magazyn