Boozy Irish Whiskey Cakes
Przepis Boozy Irish Whiskey Cakes jest gotowy w około 1 godzinę i 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 32 grosze za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 46 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Mieszanka masła, irlandzka whisky, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Boozy Irish Whiskey Cakes, Irish Whiskey soda Bread with Irish Whiskey Butter, oraz Irish Apple Cake with Irish Whiskey Caramel Sauce.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 12 mini rowkowane rurki ciasto patelnie z sprayem do gotowania.
W małej misce do mikrofalówki, wymieszać kawę w proszku i 2 łyżki whisky z trzepaczką do połączenia. Kuchenka mikrofalowa na wysokiej około 10 sekund lub tylko do ciepłego; odstawić.
W dużej misce, wymieszać ciasto beat, 1/2 szklanki masła, jajka, 2/3 szklanki wody i 1/4 szklanki whisky z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund.
Dodać mieszankę kawy. Beat na średniej prędkości 2 minuty. Podziel ciasto równomiernie między Patelnie.
Piec około 20 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ostudzić 10 minut; wyjąć ciasta z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W małym ciężkim rondlu wymieszaj składniki sosu. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści i roztopi masło.
Aby służyć, umieścić ciasta na talerzach deserowych; skropić sosem.