Bonito Dashi

Bonito Dashi
Bonito Dashi może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 14 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka wiórków bonito, dashi kombu, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ziele Pieczone Bonito, Bonito-duszone małe warzywa z karmelizowanymi brokułami Rabe, oraz Ryż z płatkami Bonito szkliwionymi soją i sezamem.

Instrukcje

1
Wytrzyj kombu wilgotną szmatką, aby go wyczyścić, a następnie pokrój na 1 cal i umieść w rondlu wraz z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Odstawić 15 do 20 minut.
3
Doprowadzić kombu do szybkiego gotowania na wolnym ogniu; zmniejszyć do powolnego gotowania na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
4
Posypać wiórkami bonito i dusić jeszcze kilka minut, aż płatki opadną na dno rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut. Przed użyciem przecedzić przez sitko siatkowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn