Bomboloni z czekoladowym Espresso, karmelem Whisky i sosami Clementine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Bomboloni z czekoladowym Espresso, karmelem Whisky i sosami Clementine. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 370 kalorii, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, olej roślinny, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mus Espresso z białej czekolady z karmelową mżawką Easy Espresso, Tarta bananowo-czekoladowa z sosami karmelowymi i czekoladowymi, oraz Czekoladowe Karmelowe Muffiny Espresso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać drożdże i mleko w misce miksera i odstawić, aż pojawi się kremowy, o 5 protokół. (Jeśli mieszanka nie wydaje się kremowa, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Wymieszać w 1/2 szklanki mąki przy niskiej prędkości. Przykryj miskę folią i ręcznikiem kuchennym i odstaw w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej do podwojenia, około 1 godziny.
Wymieszać w jajku, masło, cukier, wanilia, cynamon, sól, i pozostałe 1/2 szklanki plus 2 łyżki mąki na małej prędkości, aż połączone. Zwiększ prędkość do średniej i ubić ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne, 5 do 7 minut.
Zeskrobać ciasto na środek miski i odkurzyć dodatkową mąką. Przykryj miskę folią i ręcznikiem kuchennym i pozostaw ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, około 1 godziny.
Rozwałkować ciasto i wyłożyć na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię (ciasto będzie bardzo lepkie.)
Pokroić na 16 równych kawałków i uformować w kulki z mąką ręce.
Przenieść do lekko mąki blachy do pieczenia 1 cal od siebie.
Ogrzać 2 1/2 cala oleju do 177° w garnku 4-do 5-quart na średnim ogniu. Smażyć bomboloni w partiach po 4, często obracając szczypcami, aby uzyskać równomierne brązowienie, aż do nadmuchania i złocistego brązu, 2 do 3 minut na partię.
Przełożyć łyżką szczelinową do ręczników w celu osuszenia. Powrót oleju do 177° między partiami.
Ostudzić bomboloni na ciepło i podawać z sosami.
* Bomboloni można uformować, ale nie smażyć, 1 dzień wcześniej i schłodzić na patelni z obszytymi arkuszami, luźno pokrytej folią.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 20 minut przed smażeniem.* Chociaż bomboloni są najlepiej świeżo wykonane, można je smażyć dzień wcześniej, schłodzić i przykryć folią w temperaturze pokojowej. Podgrzać, Odkryte, w patelni blachy na stojaku w piekarniku 149°, aż się ogrzeje, 4 do 5 minut.* Olej można schłodzić do ogrzania, przecedzić przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem i ponownie wykorzystać.