Boczek gotowany z kapustą i marchewką
Boczek gotowany z kapustą i marchewką to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 1098 kalorii, 33g białka, oraz 96 g tłuszczu. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 49 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga musztardy, cebuli, wywaru i kręconej pietruszki. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Dublin coddle (gotowane kiełbaski, boczek, ziemniaki i marchewka), Gotowana wołowina z marchewką z pierogami pietruszkowymi, oraz Sałatka szpinakowa z boczkiem, karmelizowaną cebulą, pieczarkami i serem pleśniowym w sosie na patelni Boczkowej z dodatkiem jajka na twardo.
Instrukcje
Boczek umieścić w garnku z cebulą i ziołami, a następnie przykryć wodą. Gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, w razie potrzeby uzupełniając wodą.
Dodaj marchewkę, a następnie kontynuuj gotowanie przez 15 minut. Chochla 150 ml wywar do mniejszego rondla; odstawić.
Dodaj kliny kapusty do garnka, a następnie gotuj wszystko przez kolejne 10-15 minut, aż kapusta będzie miękka, ale nie rozgotowana.
Podczas gdy wszystko ma swoje końcowe gotowanie, zrobić sos.
Śmietanę wlać do wywaru o pojemności 150 ml i doprowadzić do wrzenia. Dusić przez kilka minut, następnie ubić musztardę i natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Mięso wyjąć z wywaru, a następnie pokroić w grube plastry.
Podajemy na półmisku z kapustą i marchewką, zwilżamy natką bulionu.
SOS podawać w dzbanku i kilka gotowanych i maślanych młodych ziemniaków na boku.