Bliskowschodni Dip Z Pieczonych Bakłażanów: Babaganoush
Bliskowschodni ogień-pieczony bakłażan Dip: Babaganoush jest bezmleczne hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Udaj się do sklepu i odbierz chipsy pita, liście pietruszki, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 77 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Sałatka Z Bakłażana Z Bliskiego Wschodu, Bliskowschodnie Rundy Z Bakłażanem, oraz Baba Ghanouj-Bliskowschodni Bakłażan.
Instrukcje
Istnieją 2 sposoby gotowania bakłażanów. Pierwszy sposób, na płycie kuchennej, jest moim ulubionym, ponieważ daje znacznie bardziej smoker smak babaganoush.
Dla metody stovetop: Obróć 2 palniki do pełnej przepustnicy.
Umieść 1 bakłażana na każdym palniku i za pomocą szczypiec obracaj co około 5 minut, aż cała powierzchnia bakłażana zostanie zwęglona i chrupiąca, około 15 minut. Nie martw się, jeśli bakłażan trochę spuszcza powietrze.
Wyjąć z palnika i umieścić na talerzu do ostygnięcia.
W przypadku metody piekarnika: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. nakłuj bakłażany widelcem (dzięki temu bakłażan nie eksploduje w piekarniku, więc nie pomiń tego kroku).
Umieścić na blasze do pieczenia i smażyć, aż zmiękną, o 20 protokół.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Niezależnie od wybranej metody gotowania, gdy bakłażan będzie wystarczająco chłodny, aby dotknąć rękami, ostrożnie obrać zwęgloną skórę z bakłażana. Usunąć skórę. Przenieś mięso na deskę do krojenia, odetnij łodygę i wyrzuć. Używając noża, mielić mięso, aż będzie prawie gładkie. Miarka do miski.
Dodaj sok z cytryny, tahini, natkę pietruszki i trochę soli i pieprzu.
Ubij razem i posmakuj przyprawy. Możesz dodać więcej soku z cytryny, więcej soli i pieprzu... to będzie się różnić w zależności od wielkości bakłażana, i jak lubisz swój ' ganoush!