Stek Salisbury z grzybami
Mushroom Salisbury Steak to przystawka dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 231 kalorii , 10 g białka i 2 g tłuszczu . Za 66 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup zagęszczony bulion wołowy, pieczarki, sos worcestershire i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 30 minut . Można go spożywać o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Walentynki . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 52% , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Stek Salisbury z francuską cebulą , Antrykot z sosem grzybowym i Stek z antrykotu ze szparagami .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i consomme, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj z grzybami, sosem Worcestershire i bazylią; odstaw.
W innej dużej misce wymieszaj jajko, bułkę tartą, cebulę, sól i pieprz, jeśli chcesz. Rozdrobnij wołowinę na mieszance i dobrze wymieszaj. Uformuj sześć owalnych kotletów; umieść w płytkim naczyniu o pojemności 1-1/2 qt. nadającym się do kuchenki mikrofalowej.
Przykryj i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej na wysokim poziomie przez 3-5 minut; odcedź. Obróć kotlety, przesuwając te w środku na zewnątrz naczynia.
Wlać mieszankę consomme na kotlety. Przykryć i podgrzewać w mikrofalówce na wysokiej temperaturze przez 6-8 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°.
Podawać z ziemniakami lub makaronem.