Biszkopty Chlebowe Soda
Soda Bread Biscuits to Europejski przepis, który serwuje 12. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 252 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz kminek, masło, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako niedrogie śniadanie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Herbatniki Sodowe, Irish Soda Bread: Łatwy Szybki Chleb, oraz Pieczenie chleba: chleb sodowy z suszoną żurawiną są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik, przygotuj patelnię muffin: Rozgrzej piekarnik do 218°. Posmaruj standardową patelnię muffin.
Połącz suche składniki: w dużej misce energicznie ubijaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i sól.
Masło pokroić w mąkę, dodać mieszankę:
Masło pokroić na łyżki wielkości kawałki do miski mąki. Używając (czystych) palców, przerabiaj masło na mąkę, schmoosh (termin techniczny) masło między palcami i mieszaj z mąką, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Jeśli używasz rodzynki, kminek, lub inne dodatki, wymieszać je do mieszaniny teraz.
Dodać maślankę i uformować ciasto: zrobić dobrze w środku mąki.
Wlać maślankę do środka studni. Użyj drewnianej łyżki, aby delikatnie wymieszać mąkę z maślanką, aż mąka zostanie zwilżona maślanką.
Następnie użyj rąk, aby uformować mieszaninę w luźną, kudłatą, lekko lepką kulkę ciasta.
Ciasto powinno być trochę lepkie, jeśli jest zbyt suche, dodaj łyżkę maślanki. Jeśli jest po prostu zbyt mokry do obsługi, dodaj posypkę więcej mąki. Nie przesadzaj!
I w tym momencie pracuj szybko. Jak tylko kwaśna maślanka wejdzie w interakcję z alkaliczną sodą oczyszczoną, utworzą się pęcherzyki i rozpocznie się zaczynanie.
Podziel ciasto między studnie muffinowej puszki: oddziel 12 równych porcji ciasta i umieść je w studniach muffinowej puszki.
Piec: wstawić do piekarnika i piec przez 12-13 minut w temperaturze 218°, aż blaty będą ładnie rumiane.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kilka minut na patelni.
Wyjąć herbatniki z puszki na muffinki do stelaża, aby ostygły jeszcze przez kilka minut.
Podawać z masłem i dżemem.