Bistec Argentino al Chimichurri (stek z sosem Chimichurri)

Bistec Argentino al Chimichurri (stek z sosem Chimichurri)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Bistec Argentino al Chimichurri (stek z sosem Chimichurri). Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i דל פחמימות,zny przepis ma 244 kalorie, 15g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz sól i pieprz, top schab steki, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek z sosem Chimichurri (Carne con Chimichurri), Najlepsze Chimichurri: Chimichurri marynata & SOS stek, oraz Stek z sosem Chimichurri dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby chimichurri, połączyć kolendry, ocet, olej, czosnek, adobo, oregano, pieprz, i płatki chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
ChimichurriChimichurri
KolendraKolendra
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
OcetOcet
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Wołowinę opłukać, osuszyć i natrzeć mieszanką przypraw do steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
WołowinaWołowina
3
W 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu rozpuść 1 łyżeczkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Ułożyć steki na patelni i gotować, obracając w razie potrzeby, do brązowego wszystkie boki, w tym krawędzie, o 10 minut w sumie bardzo rzadko (czerwony w środku, wyciąć do testu). Dla średnio rzadkich, gotować 2 lub 3 minut więcej. Aby zmniejszyć rozpryskiwanie, wytrzyj tłuszcz z patelni ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
5
Przełożyć steki na talerz; ogrzać. Jeśli ciemne zwęglone kawałki są obecne w patelni, wytrzyj papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
6
Dodać pozostałe masło do patelni i wymieszać; po rozpuszczeniu dodać sos chimichurri.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Mięso kroimy na 4 porcje i układamy na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
8
Na patelnię wlać soki mięsne z talerza, a następnie polać stekami sosem z kadzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
ChochlaChochla
9
Parowanie win: lekko pikantne czerwone wino z dojrzałymi śliwkami i wiśniami, takie jak La Boca 2003 Malbec z Argentyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
CzereśnieCzereśnie
śliwkaśliwka
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn