Biały tort weselny z malinowym nadzieniem

Biały tort weselny z malinowym nadzieniem
Biały tort weselny z nadzieniem malinowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 72. Jedna porcja zawiera 664 kalorie, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Ślub. Udaj się do sklepu i odebrać cukier puder, dekorowanie, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Babeczki na tort weselny migdałowy z nadzieniem malinowym, Klasyczny Tort Weselny Z Nadzieniem Malinowym I Lukrem Maślanym, oraz Tort Weselny Cytrynowo-Malinowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. obficie nasmaruj DNA i boki każdej kwadratowej patelni z solidnym skróceniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Posypać mąką, aby pokryć Patelnie; dotknij, aby usunąć nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Aby ciasto na 6-i 8-calowe patelnie, w dużej misce, pokonać 2 pudełka ciasto mix, 2 1/2 szklanki wody, 2/3 szklanki oleju i 6 białek z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Ciasto MixCiasto Mix
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Spread 2 1/4 filiżanki ciasto w 6-calowej patelni i 4 1/4 filiżanki ciasto w 8-calowej patelni. Przykryć pozostałe ciasto folią; przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
5
Umieść obie patelnie około 3 cali od siebie na środkowym stojaku piekarnika w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piec 6-calowe ciasto 40 do 45 minut i 8-calowe ciasto 45 do 50 minut. Ciasto odbywa się, gdy wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta. Schłodzić w patelniach na stojakach chłodzących 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
7
Usuń ciasta z patelni; umieść górne boki na stojakach chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
8
Aby ciasto na 12-calowy patelni, w dużej misce, beat 2 pudełka ciasto wymieszać, 2 1/2 szklanki wody, 2/3 szklanki oleju i 6 białek z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Ciasto MixCiasto Mix
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
9
Dodać ciasto do ciasta odstawić w lodówce; wymieszać, aby połączyć.
10
Rozłóż 9 filiżanek ciasta równomiernie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Piec 12-calowe ciasto 50 do 60 minut. Ciasto odbywa się, gdy wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Wyjmij ciasto z patelni; umieść górną stronę na stojaku chłodzącym. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
13
Każdy poziom składa się z 2 warstw ciasta. Aby wykonać kolejną warstwę 6 - i 8-calową, umyj i wysusz obie Patelnie. Przygotuj Patelnie ponownie zgodnie z zaleceniami w kroku
14
Wypełnij Patelnie zgodnie z Instrukcją w kroku
15
Piec i ostudzić zgodnie z zaleceniami w kroku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Umyć i wysuszyć 12-calową patelnię na ciasto. Przygotuj patelnię ponownie zgodnie z zaleceniami w kroku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
17
Dla drugiej warstwy, zrobić ciasto, wypełnić patelnię, piec i ostudzić zgodnie z zaleceniami w krokach 4 i
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
18
Aby zrobić lukier, w dużej misce wymieszać 8 szklanek cukru pudru i 1 łyżkę proszku bezowego. Z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, ubić w 1 szklance skracania, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżeczki wanilii i 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego; ubić na średniej prędkości, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Cukier PuderCukier Puder
SkracanieSkracanie
LukierLukier
WaniliaWanilia
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
19
Dodać dodatkowe mleko, 1 łyżka na raz, aby uzyskać konsystencję lukier do smarowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
MlekoMleko
20
Przenieść lukier do innej dużej miski; przykryć folią. Dodać lukier zgodnie z zaleceniami 3 więcej razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
21
Aby zmontować ciasto, ząbkowanym nożem, odciąć kopulastą górną skorupę każdej warstwy ciasta, tworząc płaską powierzchnię. Ostrożnie zetrzyj okruchy z ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
22
Umieść około 1 łyżki lukru na tacy, gdzie pierwsza warstwa ciasta zostanie umieszczona, aby ciasto nie przesuwało się na tacy.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
23
Umieść 1 (12-calową) warstwę, pociętą bokiem do góry, na tacy.
24
Umieść dużą okrągłą końcówkę dekoracyjną w ozdobnej torbie; wypełnij lukrem. Rury wokół górnej wewnętrznej krawędzi warstwy ciasta, tworząc grubą granicę lukier około 3/4 cala wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
25
Rozłóż 1 filiżankę maliny nadzienie na wierzchu ciasta wewnątrz granicy lukier. Wierzch z drugą 12-calową warstwą ciasta, wyciąć bok w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
26
W przypadku warstw 6-i 8-calowych zrób karton kwadratowy, aby umieścić poziomy ciasta, umieszczając dno patelni na tekturze; śledź wokół krawędzi patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
27
Wyciąć nożyczkami. Dla 6-calowy poziom, umieścić niewielką ilość lukier na środku placu tektury trzymać ciasto w miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
28
Umieść 6-calową warstwę ciasta, pociętą bokiem do góry, na tekturze. Rur lukier granicy wokół górnej krawędzi wewnątrz ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
29
Rozprowadzić 1/4 szklanki maliny nadzienie na wierzchu ciasta wewnątrz granicy. Wierzch z pozostałą 6-calową warstwą ciasta, przyciąć bok w dół. Powtórz dla 8-calowej warstwy, używając 8-calowego kwadratu kartonowego, obu 8-calowych warstw ciasta i 1/2 szklanki nadzienia malinowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
30
Aby zmrozić 6-i 8-calowy poziom, wymieszać lukier. Używając dużej szpatułki, ostrożnie rozprowadź cienką warstwę lukru na bokach ciast, a następnie na wierzchu. Użyj szpatułki, aby popchnąć lukier, nigdy nie pozwalając szpatułce dotknąć ciasta. (Celem tej techniki jest uszczelnienie okruchów, aby ułatwić lukier ciasto.) Nałożyć drugą grubszą warstwę lukru na boki i wierzchołki ciast, rozprowadzając do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
31
W przypadku ułożonego ciasta, w którym poziomy są umieszczone bezpośrednio jeden na drugim, każdy poziom będzie musiał być obsługiwany przez kilka prętów kołkowych. Aby zaznaczyć, gdzie umieścić 8-calowy poziom na górze 12-calowej warstwy, środkowy 8-calowy patelnia do ciasta, odwrócony do góry nogami, na górze 12-calowej warstwy i delikatnie naciśnij, aby odcisk; usuń patelnię. Włóż 1 pręt kołkowy do środka 12-calowego poziomu, prosto w dół do tacy. Zaznacz pręt z dokładną wysokością poziomu; Usuń pręt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
32
Wytnij jeszcze 7 prętów na zaznaczoną długość. Włóż pręty do 12-calowego ciasta, rozstaw równomiernie 1 1/2 cala od siebie w nadrukowanym konturze na 12-calowym poziomie.
33
Miejsce na 12.
34
Zaznacz 8-calowy poziom z nadrukiem 6-calowej patelni na ciasto; usuń patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
35
Wytnij i włóż 8 prętów kołkowych dla warstwy 8 cali zgodnie z Instrukcją w Kroku 1
36
Najwyższy poziom 8-calowy z 6-calowym poziomem.
37
Użyj pozostałego lukier do dekoracji ciasta zgodnie z życzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
38
Dodaj królewskie kwiaty lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje72
Ocena Zdrowia1
Magazyn