BBQ Teriyaki Pork Kabobs
Przepis BBQ Teriyaki Pork Kabobs może zaspokoić Japońskie pragnienie w przybliżeniu 3 godziny i 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. Na $2.09 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Ten przepis jest lubiany przez 107 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka czosnku, mielonego imbiru, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Spróbuj Teriyaki Pork Kabobs for Two, Kaboby Wieprzowe Teriyaki, oraz Grillowane Kaboby Wieprzowe Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W płytkim naczyniu wymieszać 3 łyżki sosu sojowego, oliwę z oliwek, 1 ząbek mielonego czosnku, płatki czerwonej papryki, sól i pieprz.
Dodaj kostkę wieprzową i obróć, aby równomiernie zalać marynatą. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 3 godziny.
W rondlu połącz bulion wołowy, skrobię kukurydzianą, 2 łyżki sosu sojowego, brązowy cukier, 2 ząbki mielonego czosnku i imbir. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Rozgrzej grill zewnętrzny na duże ciepło i lekko ruszt olejowy. Na szaszłyki nanieść kostki wieprzowe, na przemian z pieczarkami, cebulą, pomidorami i kawałkami ananasa.
Gotować na grillu przez 15 minut, lub aż mięso jest gotowane przez. Przekręć szaszłyki, a podczas gotowania często podlewaj sosem.