Basic Pull-Apart Chała

Basic Pull-Apart Chała
Basic Pull-Apart Challah może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 30 i kosztuje 92 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Mieszanka aktywnych drożdży, cukier granulowany, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chała, Chała, oraz Chała dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozkwitnąć drożdże: rozpuścić drożdże i 3 łyżki cukru w 2 szklankach ciepłej wody w średniej misce; odstawić do kwitnienia. Jeśli drożdże nie zakwitną po 5 minutach, Odrzuć mieszaninę i zacznij od nowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Sól, mąkę i pozostałe 2 szklanki cukru umieścić razem w bardzo dużej misce i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać 4 żółtka. Zrobić dobrze w środku i dodać mieszaninę drożdży i pozostałe 4 szklanki wody. Zacznij ugniatać razem; dodaj 1/2 szklanki oleju rzepakowego. Zagniataj przez 10 minut, dodając 1/2 szklanki oleju rzepakowego, niewielką ilość na raz, aby stworzyć gotowe ciasto. Ciasto stanie się spójną masą, ale będzie nieco lepkie. Przetrzyj trochę pozostałego 1/4 szklanki oleju rzepakowego na górze i bokach ciasta. Luźno przykryj ciasto ręcznikiem kuchennym i umieść miskę w ciepłym miejscu na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Po 15 minutach ciasto nieco się rozluźni i powinno być łatwiejsze do pracy. Lekko olej ręce i zagnieść ciasto ponownie, aż gładkie i satiny, 2 do 3 protokół. Na wierzch i boki ciasta natrzeć trochę oleju. Przykryj ręcznikiem kuchennym i umieść miskę w średnim worku na śmieci.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Umieść otwarty koniec luźno pod miską, aby złapać powietrze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Niech ciasto wyrośnie w ciepłym ciemnym kąciku kuchni, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
7
Odkryj ciasto. Lekko naoliwionymi rękami, uderz ciasto w dół, aby uwolnić powietrze. Przykryć ponownie torebką, luźno schowaną pod spodem i odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
8
Ciasto podzielić na pięć równych części, po około 2 funty każda. Rozgrzej piekarnik do 191°. Spryskaj pięć 9-calowych okrągłych patelni do pieczenia sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Umieść jeden kawałek ciasta na gładkiej powierzchni roboczej. Wycisnąć pęcherzyki powietrza z ciasta i zwinąć w 12-calową linę. Jeśli ciasto się przykleja, lekko spryskaj powierzchnię roboczą sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
RolkaRolka
10
Wytnij linę na osiem równych kawałków.
11
Rzuć każdy kawałek w piłkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
12
Umieść jedną kulkę na środku przygotowanej patelni i otocz ją pozostałymi kulkami. Powtórz z pozostałymi kawałkami ciasta, więc masz pięć patelni chałki. Luźno przykryć każdą patelnię ręcznikiem kuchennym lub folią i odstawić na 15 minut. (Jeśli nie można zmieścić wszystkie patelnie w piekarniku na raz i chcesz chałki być tak piękne, jak to możliwe, kształt pozostałe ciasto podczas pierwszej rundy chałki są w piekarniku, więc nie widzą wzrost za dużo dłużej niż 15 minut przed pieczeniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ChałaChała
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Ubij białka z 1 łyżeczką wody w małej misce i szczotkować chałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Posypać sezamem lub makiem lub kombinacją obu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
15
Piec przez 10 minut. Obniżyć temperaturę do 177° i piec, aż szczyty są ciemny złoty brąz, 35 do 45 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Ostudzić 15 minut przed podaniem na ciepło lub całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
17
Przedruk za zgodą Joy of Kosher: szybkie, świeże przepisy Rodzinne przez Jamie Geller, © 2013 Simon and Schuster, Inc.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia1
Magazyn