Bardzo wilgotny i aromatyczny pieczony indyk
Bardzo wilgotny i aromatyczny pieczony indyk może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jeśli masz cebulę, czosnek, jabłka granny smith i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wilgotny pieczony indyk z sosem portowym, Aromatyczna Pieczeń Garnkowa, oraz Aromatyczna Włoska Pieczeń.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Pokroić masło na 1 łyżkę stołową, ćwiartować kawałki i przechowywać w lodówce masło do czasu potrzebnego.
Użyj palców, aby rozluźnić skórę na piersi indyka i udach.
Wytnij otwór w skórze indyka między ogonem a ciałem (aby przymocować nogi); Wytnij otwór po każdej stronie indyka pod każdym skrzydłem (aby przymocować skrzydła). Natrzyj całą skórę olejem roślinnym.
Wrzucić kliny jabłko i cebula, ząbki czosnku, i seler w dużej misce, aż połączone; posypać przyprawy drobiu na mieszaninie jabłek i wrzucić ponownie do herbu. Wypchaj jamę ciała i szyi mieszanką jabłkową. Włóż każdą końcówkę skrzydła do otworu pod skrzydłem, aby zabezpieczyć skrzydła; włóż obie nogi do otworu w pobliżu ogona, aby zabezpieczyć nogi.
Umieścić indyka na stojaku i ustawić na patelni do pieczenia. Włóż zimne kawałki masła pod rozluźnioną skórę, rozprowadzając masło tak równomiernie, jak to możliwe.
Piecz indyka w nagrzanym piekarniku, aż natychmiast odczytany termometr mięsa włożony w najgrubszą część uda, nie dotykając kości, czyta 160 stopni F (70 stopni C), około 3 i pół godziny. Sprawdzić doness po 3 godzinach.
Wyjąć patelnię z indykiem z piekarnika i przykryć folią aluminiową, lekko naciskając folię bezpośrednio na ptaka.
Pozwól indykowi odpocząć na 40 minut przed rzeźbieniem.