Bananowy Crème Brûlée
Bananowy Crème Brûlée to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 8G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz syrop klonowy, mleko, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Bananowy Crème Brûlée, oraz Banana Creme Brulee.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w ciężkim rondlu. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 11 minut lub aż cukier się rozpuści i mieszanina dojdzie do gotowania na wolnym ogniu (nie gotować). Fajne 5 minut.
W średniej misce ubić żółtka i ekstrakt z bananów. Stopniowo wymieszaj około 1/4 gorącej mieszanki śmietany do ubijania w żółtka i dodaj do pozostałej gorącej mieszanki śmietany do ubijania, stale mieszając.
Wlać mieszankę śmietany do ubijania przez sitko z siatki drucianej, odrzucając ciała stałe bananowe.
Wlać mieszaninę kremu równomiernie do 8 (8-uncji) ramekins lub kubki budyniu.
Umieść ramekiny w dużej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut lub aż zestaw.
Wyjąć ramekiny z wody i lekko ostudzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Ułożyć ramekiny na blasze do pieczenia; posypać 2 łyżeczki cukru równomiernie na każdym kremie. Broil 5 cali od ciepła, aż cukier jest całkowicie stopiony i karmelizowany (o 1 do 3 protokół).
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: aby przygotować karmelizowane kawałki cukru, połącz 2 szklanki cukru, łyżeczkę syropu kukurydzianego i szklankę wody na ciężkiej patelni. Gotować na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej, i gotować, aż cukier jest złoty brąz i rejestry 310 (hard crack stage) na termometr cukierki. Ostrożnie wylać na wysmarowaną, wyłożoną folią blachę do pieczenia. Schłodzić i rozbić na kawałki.