Bakłażan Śródziemnomorski Provolone
Śródziemnomorski bakłażan Provolone jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pomidory śliwkowe, sól, bakłażan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Bakłażan Subs z Provolone, Bakłażan Z Grilla Provolone, oraz Bakłażan, Zielona oliwka i Pizza Provolone.
Instrukcje
W misce połączyć pomidora, pietruszkę, 1 łyżkę bazylii, kapary, ocet i sól; odstawić.
Umieścić plastry bakłażana na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; lekko pokryć bakłażana sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 450 przez 10 minut; obrócić.
Piec 2 Więcej minut lub do prawie przetargu.
Posypać 1/2 łyżki bazylii.
Pokrój każdy plasterek sera na pół; umieść jeden plasterek sera na pół na każdym plasterku bakłażana.
Piec 1 minutę lub do rozpuszczenia sera.
Wyjąć z naczynia do pieczenia szeroką łopatką.
Umieść na poszczególnych talerzach; łyżka 3/4 szklanki mieszanki pomidorowej nad każdą porcją.