Bakłażan, pomidor i Pizza Fontina

Bakłażan, pomidor i Pizza Fontina
Bakłażan, pomidor i Pizza Fontina mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,63 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 820 kalorii, 25g białka, oraz 56 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bakłażana, ząbki czosnku, fontina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bakłażan, pomidor i Pizza Fontina, Bakłażan, Fontinan i Panini pomidorowe, oraz Fontina, Oliwa i Pizza pomidorowa z bazylią pełnoziarnistą skórką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posypać bakłażan z 1 1/2 łyżeczki soli w durszlaku i niech spuścić w zlewie, obracając plastry od czasu do czasu, 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
2
Drobno posiekać bazylii, mięty i czosnku. Wrzucić pomidory do miski, następnie odcedzić na sitku ustawionym nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
4
Opłukać bakłażan, a następnie osuszyć partiami między ręcznikami papierowymi, mocno naciskając, aby usunąć nadmiar płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Obie strony plastrów posmarować olejem (łącznie około 4 łyżek stołowych) i uformować małe stosy, a następnie pokroić stosy na ćwiartki. Ułóż kawałki bakłażana w 1 warstwie w 2 płytkich ciężkich patelniach do pieczenia i broil, 1 patelnia na raz, około 5 do 6 cali od ciepła, obracając bakłażana raz, aż do złotego brązu, 7 do 8 minut na partię. Ostudzić bakłażan do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Umieść kamień do pizzy w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 260° (odczekaj 1 godzinę na ogrzanie kamienia do pizzy).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
1
Nie dziurkować ciasta. Delikatnie pogłębiać 1 kawałek ciasta w mące, aby pokryć, a następnie przenieść do arkusza papieru pergaminowego ustawionego na skórce do pieczenia lub blasze do pieczenia. Trzymając 1 krawędzi mąki ciasta w powietrzu obiema rękami i pozwalając dno dotknąć pergaminu, ostrożnie poruszać rękami wokół krawędzi ciasta (jak obracając kierownicę), pozwalając masy ciasta rozciągnąć go do rundy około 10 cali średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Lay okrągłe na pergaminie i dostosować kształt w razie potrzeby.
3
Wyrzucić płyn z pomidorów i wrzucić pomidory z pozostałą łyżką oleju i pozostałą 1/4 łyżeczki soli w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wymieszaj ciasto z olejem i rozrzuć połowę bakłażana, połowę pomidorów i połowę sera, pozostawiając 1-calową granicę wokół krawędzi. Ustaw daleko krawędź skórki z daleko krawędzią kamienia do pizzy i przechyl skórkę w dół, delikatnie szarpając, aby rozpocząć ruch pizzy. Przesuń pizzę, wraz z pergaminem, na kamień i piec, aż skorupa będzie złoty brąz i ser jest bulgotanie, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
SerSer
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjmij pizzę z piekarnika, przesuwając skórkę pod papierem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Przenieś pizzę na deskę do krojenia i wyrzuć pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Podczas gdy pierwsza pizza jest pieczenia, złożyć drugą pizzę na innym arkuszu pergaminu, a następnie piec w ten sam sposób.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia27
Magazyn