Bakłażan Faszerowany Z Grilla
Bakłażan faszerowany z grilla to pescatarian przystawka. Na 4,53 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 8G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka do 2 sardeli, oliwa z oliwek, liście mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Bakłażan Faszerowany Z Grilla, Bakłażan faszerowany z grilla Gianna, oraz Kiełbasa Faszerowana Grillowanym Bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill lub piekarnik do około 350 F / 175 C.
Odciąć łodygi kończy się bakłażany i przeciąć je na pół wzdłuż. Użyj łyżki, aby zgarnąć miąższ bakłażana, pozostawiając 1/2-cala (około 1 cm) skorupę ze wszystkich czterech stron.
Bakłażany umieść na patelni, skórkę do dołu i lekko doprawić solą i pieprzem. Mięso bakłażana drobno posiekać i ustawić aside.In duża patelnia, podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj anchois i gotować przez 2 protokół. (opcjonalnie)
Dodać posiekany bakłażan i kolejną łyżkę oliwy z oliwek, a następnie doprawić solą i pieprzem. Gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.Wymieszać z orzeszkami pinii i gotować przez kolejne dwie minuty. Mieszanina powinna być teraz ładny złoty brąz.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia 2 do 3 minut.Wymieszać około 1 szklanki posiekanych pomidorów, bułki tartej, bazylii i sera. Smak i dostosować sól i pieprz w razie potrzeby.Łyżka mieszaniny do czterech skorupek bakłażana, dzieląc równomiernie. Naciśnij i uformuj kopułę w każdym. (Jeśli przygotowujesz się z wyprzedzeniem, możesz teraz przykryć i schłodzić do 6 godzin. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.)
Dodać pozostałe pomidory do patelni wokół bakłażanów i doprawić solą i pieprzem.
Skropić pozostałą oliwę z oliwek na bakłażany.
Umieść na gorącym grillu (lub w piekarniku) i gotuj przez około 40 minut, aż skorupki bakłażana będą miękkie, a farsz gorący. Jeśli korzystasz z piekarnika, możesz włączyć brojlery na końcu i broil przez 5 minut, aby brązowo u góry.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.