Bakonizowany Tuńczyk z masłem cytrynowym jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 773 kalorie, 59G białka, oraz 58 g tłuszczu. Na 8,66 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 84 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ząbek czosnku, boczek, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka z masłem z pieprzem cytrynowym, Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Masłem Cytrynowo-Pieprzowym, oraz Pieprz Cytrynowy Tuńczyk Ahi.
Instrukcje
1
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia. Plastry boczku gotujemy we wrzącej wodzie przez 3 minuty, a następnie odcedzamy. Każdy stek z tuńczyka owinąć 2 plastrami boczku i zabezpieczyć drewnianym szaszłykiem lub wykałaczką.Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z czosnkiem, sokiem z cytryny i pietruszką. Odstawić, utrzymując ciepło.Olej stojaki grillowe. Rozgrzej grilla za pomocą wszystkich palników ustawionych wysoko i z zamkniętą pokrywą przez 10 do 12 minut.Lekko naoliwić zawinięte steki z tuńczyka po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Stek Z Tuńczyka
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat Masła
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, Julienne
2
Miejsce na grillu. Gotuj steki z otwartą pokrywką, często szczotkując sosem cytrynowo-maślanym, ale obracając tylko raz, do pożądanej doneness. Odrzuć sos, którego nie używasz. Tuńczyk zazwyczaj najlepiej smakuje, gdy podaje się go rzadko lub średnio rzadko, co powinno trwać od 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Skórki Z Cytryny
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
3
Wyjąć na talerz, posypać solą i pieprzem i podawać.
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest La Jota Howell Mountain Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.