Baklava Indyjska
Indyjska Baklava może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 112g tłuszczu, oraz w sumie 1790 kalorii. Na 9,56 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jeśli masz migdały, pistacje, nitki szafranowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szafran zmiażdżyć moździerzem i tłuczkiem lub na talerzu za pomocą uchwytu drewnianej łyżki. W małym rondlu wymieszaj cukier, 3/4 szklanki wody i szafran. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż płyn zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, o 5 protokół.
Ostudzić, a następnie wymieszać z wodą różaną.
W robocie kuchennym wiruj orzechy włoskie, migdały, kardamon i gałkę muszkatołową, aż orzechy zostaną grubo zmielone.
Rozwiń filo długim bokiem skierowanym do Ciebie i pokrój na pół na dwa 9 na 13 cali. sztuk. Ułóż kawałki i przykryj ręcznikiem kuchennym, aby nie wyschnąć.
Szczotka dół i boki 9-przez 13-in. naczynie do pieczenia z ghee. Odkleić 1 arkusz filo, położyć na patelni i szczotkować ghee.
Warstwa 12 więcej arkuszy na górze, szczotkowanie każdy z ghee (to jest w porządku, jeśli niektóre arkusze są podarte lub nie dopasowanie równomiernie w patelni).
Połowę mieszanki orzechów posypać filo.
Połóż kolejny arkusz filo na górze, zbierając go, aby pasował do patelni i szczotkując ghee. Powtórz z 12 arkuszami filo, każdy z masłem.
Posypać pozostałą mieszaninę orzechów.
Warstwa pozostałych arkuszy filo na wierzchu, masując każdy jak wcześniej.
Baklavę pokroić na 35 kwadratów.
Piec, aż top będzie złoty i ostry i krawędzie odciągnąć od boków patelni, 1 1/2 do 1 3/4 godziny. Chłodna patelnia na stojaku 30 minut.
Syrop szafranowy polać bakławą.
Odstawić, aby wchłonąć większość syropu, co najmniej 3 godziny (noc jest lepsza).
Posypać każdy kwadrat 1/4 łyżeczki. mielone pistacje.
* Znajdź szafran, woda różana i ghee w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i indyjskich rynkach. Aby ghee, dusić masło, aż złoty, 10 do 20 protokół.
Wlać przez sitko wyłożone gazą i przechowywać szczelnie.