Baklava Indyjska

Baklava Indyjska
Indyjska Baklava może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 112g tłuszczu, oraz w sumie 1790 kalorii. Na 9,56 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jeśli masz migdały, pistacje, nitki szafranowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szafran zmiażdżyć moździerzem i tłuczkiem lub na talerzu za pomocą uchwytu drewnianej łyżki. W małym rondlu wymieszaj cukier, 3/4 szklanki wody i szafran. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż płyn zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Ostudzić, a następnie wymieszać z wodą różaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda RóżanaWoda Różana
3
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
W robocie kuchennym wiruj orzechy włoskie, migdały, kardamon i gałkę muszkatołową, aż orzechy zostaną grubo zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
( 23)( 23)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
5
Rozwiń filo długim bokiem skierowanym do Ciebie i pokrój na pół na dwa 9 na 13 cali. sztuk. Ułóż kawałki i przykryj ręcznikiem kuchennym, aby nie wyschnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
6
Szczotka dół i boki 9-przez 13-in. naczynie do pieczenia z ghee. Odkleić 1 arkusz filo, położyć na patelni i szczotkować ghee.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Warstwa 12 więcej arkuszy na górze, szczotkowanie każdy z ghee (to jest w porządku, jeśli niektóre arkusze są podarte lub nie dopasowanie równomiernie w patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Połowę mieszanki orzechów posypać filo.
9
Połóż kolejny arkusz filo na górze, zbierając go, aby pasował do patelni i szczotkując ghee. Powtórz z 12 arkuszami filo, każdy z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Posypać pozostałą mieszaninę orzechów.
11
Warstwa pozostałych arkuszy filo na wierzchu, masując każdy jak wcześniej.
12
Baklavę pokroić na 35 kwadratów.
13
Piec, aż top będzie złoty i ostry i krawędzie odciągnąć od boków patelni, 1 1/2 do 1 3/4 godziny. Chłodna patelnia na stojaku 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Syrop szafranowy polać bakławą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
15
Odstawić, aby wchłonąć większość syropu, co najmniej 3 godziny (noc jest lepsza).
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
16
Posypać każdy kwadrat 1/4 łyżeczki. mielone pistacje.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
17
* Znajdź szafran, woda różana i ghee w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i indyjskich rynkach. Aby ghee, dusić masło, aż złoty, 10 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda RóżanaWoda Różana
SzafranSzafran
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
GheeGhee
18
Wlać przez sitko wyłożone gazą i przechowywać szczelnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia6
Magazyn