Bakłażan Faszerowany Po Grecku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj faszerowanego bakłażana w stylu greckim. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pomidor śliwkowy, bakłażany, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bakłażan faszerowany po grecku, Bakłażan Faszerowany Po Grecku, oraz Bakłażan Faszerowany Po Grecku (Bakłażan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ostrożnie usuń miąższ z każdego bakłażana, zachowując skorupki. Grubo posiekać miąższ do pomiaru 6 filiżanek.
Umieścić skorupy bakłażana, Wyciąć Boki w dół, w 10-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia.
Dodaj wodę do naczynia. Przykryć i mikrofalówka na wysokości 5 minut lub do momentu, gdy muszle będą miękkie. Trzymaj ciepło.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj miąższ bakłażana; saute 7 minut.
Dodaj cebulę; smażyć 2 protokół. Wymieszać w pomidor, Wino, i czosnek; gotować 3 minuty lub aż płyn prawie odparuje, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; dodać fetę, 1/4 szklanki pietruszki, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu, mieszając do połączenia. Łyżka 3/4 szklanki mieszanki bakłażana do każdej skorupy bakłażana.
Umieścić kromki chleba w robocie kuchennym; puls 10 razy lub aż grube okruchy środka 1 szklankę.
Połączyć bułkę tartą, 1/4 szklanki pietruszki, 1/4 łyżeczki soli, i parmezan, dobrze mieszając.
Posypać 1/4 szklanki mieszaniny bułki tartej na każdym nadziewane powłoki. Ułóż skorupy na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; broil 2 minuty lub aż lekko rumiane.