Babeczki jagodowe z cytrynową glazurą

Babeczki jagodowe z cytrynową glazurą
Babeczki z jagodami z cytrynową glazurą mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, ekstrakt z wanilii, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Babeczki jagodowe z cytrynową glazurą, Babeczki Jagodowe Z Cytrynową Glazurą, oraz Pełnoziarniste bułeczki z jagodami z cytrynową glazurą.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wszystkie suche składniki wymieszać.
3
Pokroić w zmiękczone masło. Delikatnie złożyć śmietanę i wanilię. Złóż jagody. Nie przepracuj ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CiastoCiasto
4
Miarka ciasta (około 1/3 szklanki) na dwie lekko nasmarowane blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Piec 30 minut lub do złotego koloru. Fajne 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Jedną cytrynę ugotować na tarce z mikropłytkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MicroplaneMicroplane
7
Wszystkie trzy cytryny pokroić na pół; sok. Na patelni w średnim sosie na średnim ogniu ubić skórkę z cytryny, sok z cytryny, jajka i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
CytrynaCytryna
SokSok
SOSSOS
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Trzepaczka stale; Nie gotować. Gdy mieszanina jest gorąca, włączyć ogień do niskiej i ubijać masło, 1 łyżka stołowa na raz. Kontynuuj gotowanie na niskim poziomie przez 6 minut, aż glazura cytrynowa zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
GlazuraGlazura
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Wyjąć z ognia i ostudzić.
10
Podawać ciepłe bułeczki z cytrynową polewą. Resztki glazury cytrynowej przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
CytrynaCytryna
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn