Babeczki Jagodowe
Blueberry Muffins to śniadanie, które serwuje 12. Za 48 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. 31 osób próbowało i lubiło ten przepis. Mieszanka proszku do pieczenia, cukru, mąki tortowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 27%. Ten wynik jest raczej zły. Babeczki jagodowe z dżemem jagodowym, Niezwykle jagodowe-EY Blueberry Muffins, oraz Babeczki Jagodowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 380 stopni F.
W dużej misce przesiej mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól i odstaw na bok.
W innej dużej misce wymieszaj cukier, olej, jajko i jogurt.
Dodaj suche składniki, zachowując 1 łyżkę suchych składników i wymieszaj z jagodami. Mieszaj mieszaninę, licząc do 1
Dodaj 1 szklankę jagód do mieszanki i wymieszaj jeszcze 3 razy. Zarezerwuj 1/2 szklanki jagód.
Używając gałki do lodów nr 20, dodaj miksturę do natłuszczonych patelni na muffinki.
Posyp pozostałe 1/2 szklanki jagód na wierzchu babeczek i lekko dociśnij.
Umieść w piekarniku i zwiększ temperaturę do 400 stopni.
Piec przez 20 do 25 minut, obracając patelnię w połowie.
Wyjmij z piekarnika i wyjmij do góry nogami na ściereczce, aby całkowicie ostygła.
Podawać natychmiast lub przechowywać w hermetycznym pojemniku przez 2 do 3 dni.