Ciepła sałatka z awokado z pikantnym chorizo
Przepis na ciepłą sałatkę z awokado z pikantnym chorizo można zrobić w około 25 minut. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 10,83 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 881 kalorii. Jeśli masz sałatkę z liści i ziół dziecka, ocet balsamiczny, pomidorki koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 297 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chorizo Sliders z pikantnym awokado Spread, Ciepła sałatka z chorizo i ciecierzycy, oraz Ciepła sałatka z ciecierzycy, chorizo i papryki.
Instrukcje
Podgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni nieprzywierającej. Smażyć ciabattę przez 8-10 minut, rzucając od czasu do czasu, aż zacznie być chrupiąca i brązowa, a następnie wrzucić do dużej miski sałatkowej.
Połóż chorizo na patelni i smaż przez 2 minuty, aż wyda czerwony olej. Wrzucić pomidory i gotować na dużym ogniu przez 1-2 minuty, aż zaczną mięknąć.
Skropić octem, dodać cukier i dobrze doprawić.
Wymieszać delikatnie wrzucić awokado, sałatkę i pozostałą oliwę z oliwek z grzankami. Łyżka na chorizo i pomidory i skropić dowolnymi sokami z patelni.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatkę można połączyć z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.