Gruszki w Porto z kremem bezowym
Gruszki w Porto z kremem bezowym zajmuje około 2 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu. 16 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, cukier, laski cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Taca-pieczona beza z gruszkami, śmietaną, prażonymi orzechami laskowymi i sosem czekoladowym, Czerwona kapusta z grzanym portem i gruszkami, oraz Gruszki z suszonymi wiśniami i sosem portowym.
Instrukcje
Wlać port do dużej patelni z 600 ml wody, dodać cukier i cynamon, następnie podgrzewać, aż cukier się rozpuści.
Dodać gruszki, doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20-30 minut, aż do miękkości. Są gotowe, gdy drążek koktajlowy można łatwo przepchnąć przez każdy z nich. W zależności od wielkości patelni, może być konieczne gotowanie gruszek w 2 partiach przy użyciu tego samego syropu portowego lub obracanie gruszek kilka razy, gdy gotują, aby stały się równomierne.
Niech gruszki ostygną w syropie, najlepiej przez noc, aby syrop naprawdę je poplamił. Będzie przechowywać przez 3 dni w lodówce.
Sprawdź konsystencję syropu. Jeśli jest bardzo cienki, zagotuj go na patelni, aby zmniejszyć ilość i skoncentrować smak.
Aby służyć, ubij śmietanę z cukrem i wanilią, aż zachowa swój kształt, a następnie złóż bezę.
Posypać cynamonem. Ułóż gruszki w płytkim naczyniu i łyżką nad syropem. Pozwól gościom pomóc sobie zarówno gruszki i śmietany.