Baba Ghanouj na Pita
Need a wegańskie danie główne? Baba Ghanouj na Pita może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 20g białka, oraz 24g tłuszczu. Jeśli masz sól, bakłażany, pitas i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 87%. Spróbuj Baba Ghanouj, Baba Ghanouj, oraz Dip Z Bakłażana (Baba Ghanouj) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kostki bakłażana na dużej blasze do pieczenia i wrzuć 2 łyżki oleju i 1/4 łyżeczki każdej z soli i pieprzu. Ułóż kostki w jednej warstwie i piecz, mieszając od czasu do czasu, aż będą miękkie i złociste, około 15 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Zmniejsz temperaturę do 35
Zawiń pitas w folię aluminiową, tworząc dwa pakiety po cztery i ogrzać w piekarniku przez 10 minut.
W międzyczasie umieść pieczony bakłażan, sok z cytryny, tahini, kminek, czosnek i 1/4 łyżeczki soli w blenderze lub puree z robota kuchennego, aż będzie gładka.
W średniej szklance lub misce ze stali nierdzewnej połącz sałatę, pomidor i ogórek.
Dodać ocet i pozostałą łyżkę oleju i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Rzucać, aby połączyć.
Rozłóż trochę baba ghanouj na każdej pita, a następnie top z sałatką.
Wino rekomendacja: jedzenie-friendly shiraz jest codziennie wina Australii, choć wiele dość poważne wersje wykonane dla starzenia się można znaleźć, jak również. Unikaj jednak tych hitów, aby cieszyć się bujnymi owocami jeżyn shiraz i elastyczną teksturą dzięki temu przepisowi.