Azjatyckie klopsiki wieprzowe
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Azjatyckie klopsiki wieprzowe może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 21g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food ma 59 fanów. Mieszanka jasnego miodu, oliwy z oliwek, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Azjatyckie Klopsiki Wieprzowe, Azjatyckie klopsiki wieprzowe, oraz Klopsiki Wieprzowe W Stylu Azjatyckim - 3 Punkty.
Instrukcje
Zrób klopsiki. Delikatnie rozgrzej miód na nieprzywierającej patelni, dodaj sos rybny i wymieszaj, aby uzyskać syrop. Pozostawić do ostygnięcia.
Włóż wieprzowinę do miski i złóż syrop miodowy, dymkę, czosnek, trawę cytrynową, mąkę kukurydzianą, miętę i kolendrę.
Wymieszać i doprawić solą i dużą ilością czarnego pieprzu.
Uformuj w 20 kulek i połóż na tacy wyłożonej papierem tłustym. Schłodzić przez 30 minut. Aby zrobić sos, wymieszać wszystkie składniki razem, a następnie odstawić.
Kulki posmarować oliwą z oliwek i smażyć 3-4 minuty z każdej strony.