Azjatycka Sałatka Szparagowo-pomarańczowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj azjatyckiej sałatki ze szparagami i pomarańczą. Jedna porcja zawiera 47 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 10 i kosztuje 83 grosze za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sos sojowy, olej sezamowy, pomarańcze i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Azjatycka Sałatka Ze Szparagami, Azjatycka sałatka ze szparagów i rzodkiewki, oraz Azjatycka Sałatka Z Makaronem Pomarańczowym.
Instrukcje
Pomarańcze obierz i przekrój na misce, zastrzegając 1 łyżeczkę soku. Odstawić sekcje na bok; wyrzucić membrany.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szparagi i czosnek; smażyć 5 protokół.
Połącz sos sojowy i olej sezamowy; polej mieszanką szparagów, dobrze rzucając. Schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszaj nasiona sezamu, pomarańcze i 1 łyżeczkę soku.
Podawać na liściach kapusty, w razie potrzeby.
Uwaga: każda porcja dostarcza 110 mikrogramów kwasu foliowego.
Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Hugel Gewurztraminer Jubilee. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 44 dolarów za butelkę.
Jubileusz Hugela Gewurztraminera
"Jubilee" hugela pochodzą wyłącznie z rodzinnych winnic Grand Cru w najlepszych terroirs w Alzacji. Świetny klasyczny Gewurztraminer, który nabierze złożoności i pikanterii przez 8 lat lub dłużej. Jego łagodny i długi złożony posmak sprawi, że będzie idealnym partnerem do mocnych serów i pikantnych potraw.