Autentyczny Hummus Bliskowschodni (Chummus)

Autentyczny Hummus Bliskowschodni (Chummus)
Autentyczny Hummus bliskowschodni (Chummus) to bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 9g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 332 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pastę tahini, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni middl eastern. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Żabnica Środkowowschodnia, Sałatka Bliskowschodnia, oraz Bliski Wschód Lunch.

Instrukcje

1
Wypłukać fasolę garbanzo i umieścić w garnku. Napełnij wystarczającą ilością wody, aby pokryć co najmniej 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj sodę oczyszczoną, jeśli używasz. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na średnim ogniu, aż fasola będzie bardzo miękka, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
3
Odcedzić fasolę, rezerwując trochę wody do wykorzystania później. Rezerwować małą garść całej fasoli do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Przenieś resztę do blendera lub jeśli masz blender ręczny, dużą miskę. Zmiksować fasolę na gładką masę, dodając stopniowo 1/2 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W razie potrzeby dodaj trochę zarezerwowanej wody, aby się wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Dodać tahini i zmiksować wraz z sokiem z cytryny. Zmiksować czosnek, kminek i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
TahiniTahini
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Rozłóż hummus do płaskiego naczynia i udekoruj zarezerwowaną fasolą i mżawką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Magazyn