Aromatyczny Makaron Z Sosem Limonkowo-Orzechowym
Aromatyczny makaron z sosem limonkowo-orzechowym to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 274 kalorie. Na $1.9 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Mieszanka orzeszków ziemnych, ocet ryżowy, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Makaron z Orzechowo-limonkowym winegretem (i wizyta w Dolinie Śmierci), Tajski makaron z orzechami z kurczaka ze zwęgloną kukurydzą + Limonkowy arbuz, oraz Grillowane krewetki z makaronem Pad Thai i sosem limonkowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Makaron ugotować w dużym garnku z wodą zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić i spłukać zimną wodą. Podczas gotowania makaronu włóż brokuły do kosza na parze nad dużym garnkiem z wrzącą wodą i gotuj na parze przez 3 minuty.
Dodaj groszek śnieżny i groszek cukrowy i gotuj na parze jeszcze przez 2 minuty.
Toast orzeszki ziemne w suchej patelni na średnim ogniu, aż staną się pachnące, o 3 protokół. Odstawić do ostygnięcia. Dodać sos przez pureeing masło orzechowe, sos sojowy, woda, ocet, sok z limonki, scallion, imbir, cukier i pieprz czerwony płatki w maszynce lub blendera, aż gładka.
Tuż przed podaniem, wrzucić makaron z 3/4 szklanki sosu orzechowego. Podzielić na 6 porcji miski i góry każdej porcji z warzywami.
Pozostały sos skropić warzywami. Orzeszki ziemne grubo posiekać, posypać wierzchem i podawać.