Arancini
Arancini może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko receptur Hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. Ten przepis służy 18. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czosnek, szynka, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Spróbuj Arancini, Arancini, oraz Arancini di Riso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek, i gotować, mieszając, aż cebula będzie miękka, ale nie rumiane.
Wlać ryż i gotować mieszając przez 2 minuty, następnie mieszać z winem i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż płyn odparuje.
Dodaj gorący bulion z kurczaka do ryżu 1/3 szklanki na raz, mieszając i gotując, aż płyn odparuje, a następnie dodaj więcej.
Gdy bulion z kurczaka zostanie dodany, a płyn odparuje, wymieszaj groszek i szynkę. Doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem.
Risotto przełożyć do miski i lekko ostudzić.
Zmiksować roztarte jajko do risotto. W małej misce ubijamy widelcem Pozostałe jajko i mleko. Dla każdej kulki, roll 2 łyżki risotto w piłkę. Wciśnij kawałek sera mozzarella do środka i zwinąć, aby zamknąć. Posmarować lekko mąką, zanurzyć w mieszaninie mlecznej, a następnie zwinąć w bułkę tartą, aby pokryć.
Rozgrzać olej do smażenia w głębokiej frytkownicy lub dużym głębokim rondlu do 350 stopni F (175 stopni C). Smażyć kulki w małych partiach, aż będą równomiernie złote, obracając w razie potrzeby.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Utrzymuj ciepło w niskim piekarniku, podczas gdy reszta jest smażona.