Gotowany łosoś z kremowym sosem ziołowym

Gotowany łosoś z kremowym sosem ziołowym
Gotowany łosoś z kremowym sosem ziołowym to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 38g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz majonez, sól, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Gotowany łosoś Sockeye z musztardowym sosem ziołowym, Gotowany łosoś w sosie ziołowo-cytrynowym, oraz Gotowany łosoś z kremowym sosem Piccata.

Instrukcje

1
Aby przygotować łososia, połącz pierwsze 6 składników na dużej patelni; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj rybę do patelni. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut (ryby mogą nie być całkowicie ugotowane).
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia.
4
Odstawić, pokryte, 10 minut.
5
Wyjąć rybę z patelni łyżką szczelinową; umieścić na naczyniu. Kryj się i wyluzuj. Wyrzucić płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
6
Aby przygotować sos, połączyć majonez i kolejne 9 składników (przez pieprz) w małej misce; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
PieprzPieprz
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Gotować groch we wrzącej wodzie 1 minutę lub do chrupkości-miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
GrochGroch
8
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić. Ułóż 2 szklanki sałaty i 3/4 szklanki grochu na każdym z 4 talerzy. Do każdej porcji dodać 1 filet z łososia i około 3 łyżki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
SałataSałata
SOSSOS
WodaWoda
GrochGroch

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn