Arabski Gulasz Z Bakłażana
Arabski gulasz z bakłażana może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, bakłażan, garbanzos i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Spróbuj Gulasz Z Okry (Przepis Arabski), Mia Bamian Arabski gulasz z jagnięciny i okry, oraz Tortma gulasz-Mój mały Twist na tradycyjnym arabskim posiłku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bakłażan opłukać. Przycinaj i odrzucaj łodygi.
Pokroić bakłażana w 2-calowe kostki.
W 9-przez 13-calowy patelni, wymieszać bakłażan, cebula, i olej.
Piec w piekarniku 450, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan będzie bardzo miękki po naciśnięciu, o 45 protokół.
Odsączyć i opłukać garbanzos.
Pomidory odcedzić i rezerwy soku. Odmierz sok i dodaj wodę, aby 1 1/3 szklanki.
Dodaj garbanzos, pomidory i mieszaninę soku do bakłażana.
Nadal piec, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą gorące, około 20 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.