Arabski Gulasz Z Bakłażana

Arabski Gulasz Z Bakłażana
Arabski gulasz z bakłażana może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, bakłażan, garbanzos i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Spróbuj Gulasz Z Okry (Przepis Arabski), Mia Bamian Arabski gulasz z jagnięciny i okry, oraz Tortma gulasz-Mój mały Twist na tradycyjnym arabskim posiłku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Bakłażan opłukać. Przycinaj i odrzucaj łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2
Pokroić bakłażana w 2-calowe kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
3
W 9-przez 13-calowy patelni, wymieszać bakłażan, cebula, i olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Piec w piekarniku 450, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan będzie bardzo miękki po naciśnięciu, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Odsączyć i opłukać garbanzos.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
6
Pomidory odcedzić i rezerwy soku. Odmierz sok i dodaj wodę, aby 1 1/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Dodaj garbanzos, pomidory i mieszaninę soku do bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
8
Nadal piec, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą gorące, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn