Ancho Chili-Potarty Stek Z Flanki

Ancho Chili-Potarty Stek Z Flanki
Ancho Chili-Rubbed Flank Steak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 84 kalorie, 12g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, cynamon, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Stek Z Otartej Ancho Flanki, Stek Z Flanki Chili, oraz Chili-Rubbed Flank Steak Wraps.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery lub przygotuj średnio gorący ogień węglowy. W małej misce, połączyć chili w proszku, czosnek, cynamon, kminek, cebula w proszku, sól i pieprz. Wymieszać do połączenia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Chili W ProszkuChili W Proszku
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
CynamonCynamon
CzosnekCzosnek
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Ułóż steki na powierzchni roboczej. Używając ostrego noża, wykonaj kilka małych płytkich nacięć wzdłuż powierzchni każdego steku, przecinając Zboże. Rub mieszankę chili po obu stronach steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Papryka ChiliPapryka Chili
ZiarnaZiarna
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Steki Broil lub grill o 6 cali od źródła ciepła dla 4 do 5 minut na stronie (dla średnio rzadkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjmij steki na deskę do krojenia i odstaw na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Pokroić w cienkie plasterki, pracując na ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować, jest wino rezerwowe Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn