Ananas Mango Krewetki
Ten pescatariański przepis służy 22 i kosztuje 1,09 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Mieszanka kool-aid orange flavor sugar-sweet drink mix, 1 łyżka. kraft pikantny włoski dressing, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Ten przepis z KraftRecipes.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Tropikalna Sałatka z krewetek z sosem ananasowo-Mango, Kokosowe ciasta krewetkowe z salsą ananasową Mango, oraz Szybkie Tacos Krewetkowe Z Ananasową Salsą Mango.
Instrukcje
Wymieszać skrobię kukurydzianą z wodą, aby utworzyć pastę; odstawić. Gotować i mieszać krewetki w sosie w dużej patelni na średnim ogniu 3 protokół.
Usuń krewetki z patelni; odstawić.
Dodaj ananas, mango, sok z cytryny i wymieszać napój na patelni; mieszać, aż dobrze wymieszane. Wymieszać mieszankę skrobi kukurydzianej. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj krewetki; cook 2 minuty lub aż krewetki kolei różowy.
Umieścić w dużej misce; przykryć.
Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny lub do schłodzenia.
Podawać na rozdartej mieszanej sałatki lub łyżki do dekoracyjnego kieliszka.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.